phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1

Sajtos-sonkás háromszög

A sajtos-sonkás háromszög egy olyan finomság, amit ha egyszer elkészítesz utána újra és újra kérni fogja a család. Rengeteg variáció létezik....sok mindennel lehet még turbózni is. Az Én receptemért kattints a BŐVEBBEN gombra.

Tészta:

55dkg liszt,15g só,1 tojássárgája,90g vaj (nem margarin!),3dl tej (min.2,8%),4 dkg élesztő,1 dkg cukor

Töltelék:

20dkg Gouda sajt,20dkg sajtkrém,10dkg vaj (nem margarin!),20dkg csirkemellsonka,10dkg aszalt paradicsom, pár szem kapribogyó, só, bors

Tetejére:

1 tojássárgája+ pici tej

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

A tésztához a lisztet a dagasztótálba szitáljuk, mehet bele a só...összekeverjük. Közben a tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot…elkeverjük alaposan és a tetejét egy pici liszttel megszórjuk! 5 percre félretesszük.

Miután az élesztő felfutott, beleöntjük a lisztbe..hozzáadjuk a tojás sárgáját és mehet a dagasztás (géppel vagy kézzel).????????

Amikor a liszt felvette az összes folyadékot akkor hozzáadjuk a puha vajat és teljesen simára és fényesre dagasztjuk.

Letakarva fél óra alatt duplájára kelesztjük.

Addig a töltelékhez lereszeljük a sajtot, összevágjuk a sonkát a paradicsomot és a kapribogyót, majd az összes hozzávalókat alaposan összekeverjük.

A megkelt tésztánkat 50x70cm-s téglalapra nyújtjuk (vékonyra) és spatulával/kenőkéssel rákenjük az összes tölteléket és szorosan felcsavarjuk.

A hosszú kígyónkból háromszögeket vágunk és tepsire tesszük. Egy tojássárgájával és egy pici tej keverékével megkenjük és megszórjuk szezámmaggal/lenmaggal/frissen őrölt borssal.

A sütőt előmelegítjük, addig a háromszögeink kicsit megkelnek.

Amikor a sütő elérte a 180fokot betesszük és 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

????????????????????????